Zo werkt het

1. Er wordt een advertentie geplaatst

Er staat een advertentie, meestal online, op een advertentiesite of via een advertentie netwerk zoals Google AdWords (waar ook de reclame op deze site vandaan komt overigens.).

Kijk hier voor voor een voorbeeld van zo'n "advertentie" (pop-up venster).

Klik op de afbeelding hieronder voor een voorbeeld van een advertentiesite vol met toch wel dubieuze advertenties.
Advertentiewebsite met dubieuze advertenties

Je wordt geacht te reageren op de advertentie door het bestellen van bijvoorbeeld een e-book, welkomstpakket, informatiepakket o.i.d..

2. Je moet een informatie pakket bestellen..

Je wordt gevraagd naar een site gaan en je moet daar een ebook bestellen of een e-mail sturen. Sommige aanbieders hebben de link naar bv een IDeal betaalpagina of PayPal betaalbutton op hun site staan. De ander vraagt je om een e-mail te sturen voor meer informatie en stuurt je een betaalverzoek via e-mail. Een derde vraagt je te betalen via credit card. Allemaal net even anders natuurlijk, sommigen werken met heel eenvoudig website en je hebt enorme uitgebreide pagina's compleet met videoboodschappen etc. Maar uiteindelijk zul je altijd een soort informatiepakket of ebook moeten bestellen via bijvoorbeeld PayPal, IDeal of een 0900-betaalnummer. In dit ebook zou alles staan wat je moet doen en hoe het werkt...

3. Je betaalt en dan..

Je krijgt inderdaad een informatiepakket. Anders zou het natuurljk fraude zijn en dan staat de politie vrij snel voor de deur van de aanbieder. Nee, er wordt zeker moeite gedaan.

Maar wat nou het hele "concept" is;
Plaats advertenties waarin je een (hetzelfde) ebook aanbied voor whatever bedrag je wilt, bv € 30,-... Verkoop het ebook dus door voor €30,- euro. In het ebook staat dan verder nog e.e.a. aan flauwekul over hoe je geld zou kunnen verdienen met slechte thuiswerktips, pagina's vol met links naar advertentiesites die je vol kunt plempen met je advertenties, gegevens en (internet)adressen van thuiswerk organisaties en bedrijven etc.

De Nationale Rechtsbijstandverzekering

Het gaat dus helemaal niet om het ebook, het gaat er dus gewoon om dat je mensen € 30,- euro laat betalen om ze na betaling te zeggen dat ze ook een PayPal account moeten openen, een website moeten maken en dat slechte informatiepakket aan te bieden. De € xx,- die je vraagt voor het boek, dat zijn je inkomsten. Je oplichter heeft zijn geld dus al binnen, omdat jij hebt betaald voor het informatiepakket. In feite komt het dus zeer dicht in de buurt van oplichting, maar of dat volgens de wet ook echt oplichting is, is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt gezegd dat het ebook de gouden tips bevat. Dat is niet waar, echter staan er wel degelijks tips in om geld te verdienen met dit "concept", dus bewijzen kan je het niet.

Jammer, het geeft e-books en diensten zoals PayPal een beetje een zure bijsmaak en is erg zuur voor die mensen die denken een goede investering te doen.

Lees meer; Op deze website staan enkele voorbeelden staan. Zodat jij deze oplichting beter kunt herkennen »