Tips plus Voorbeelden van Scams

Herken oplichting met deze tips

Er is niets mis met online aanbiedingen of online mensen te benaderen voor, of te reageren op, zakelijke voorstellen. Met de juiste tips vind je misschien wel de juiste aanbieding die bij jou past en wordt je niet teleurgesteld door een oplichter.

Door onze lijst met tips voor het ontmaskeren van scam te bekijken kan je mogelijk al een hoop ellende besparen. Natuurlijk is onmogelijk een lijst te maken die zo compleet is dat je niet opgelicht wordt en altijd de juiste keuze maakt, maar het zal je zeker verder helpen.

Voorbeeld 1; het e-book of informatiepakket

Hoe ziet zo'n "informatiepakket" er dan uit? We hebben zo'n ebook beschikbaar voor je, om je te tonen waarom het niet verkeerd is kritisch te zijn. Bekijk de eerste pagina's direct door op de thumbnails te klikken.

Informatiepakket pagina 1 (voorblad) Informatiepakket pagina 2 (inhoudsopgave)

Als je nou nog tijd en zin hebt; je kunt het hier downloaden.

Voorbeeld 2; De website waar je wordt overgehaald het ebook te bestellen

In deze case een typisch voorbeeld van twee websites waar ze je proberen te verleiden het informatiepakket aan te schaffen.

Voorbeeld 1 Voorbeeld 2

Voorbeeld 3; Op deze vraag heb ik nooit meer een antwoord gehad

In dit voorbeeld heb ik gereageerd op een advertentie. Ik kreeg een email retour met een standaard uitleg. Op de vraag die daarna stelde heb ik nooit meer een reactie gehad...

De advertentie Email vraag nooit beantwoord

Vertel het door

Je bent nu zelf wat meer te weten gekomen over deze scam praktijken. Vertel het nu ook aan anderen, verwijs ze door naar deze site of vertel er over op je blok, hyves of facebook.

Lees meer over de link en blog opties »